Intocht Sinterklaas – Serie 3: Prins Henderikstraat – Piet Heinstraat – Binnenstad – 2021

Sinterklaas in Den Haag (Deel 2)
Zaterdag 13 november kwam de stoomboot aan met Sinterklaas en zijn pieten. Burgemeester Jan van Zanen heette hem welkom. Vele kinderen stonden hem al ongeduldig op te wachten, met de sinterklaasliedjes welke ze nog even geoefend hadden met Ernst en Bobby. Daarna stapte Sint op zijn schimmel en begon zijn rijtour door de straten van Den Haag. Vanaf de haven naar de Frederik Hendriklaan door naar de Aert v.d Goesstraat, Reinkenstraat,  Thomsonlaan, Fahrenheitstraat, Weimarstraat , Prins Hendrikstraat, Piet Heinstraat, Prinsestraat, Grote Markststraat met als eindpunt het podium op het Plein. Niet alleen in de haven waren enthousiaste kinderen en volwassenen. Ook in alle straten was het sfeervol en gezellig. In sommige straten kon de Goedheiligman er bijna niet door, zoveel lieve kindertjes. Maar het was een mooie tocht van 11 km die onze fotograaf Martin Simonis net als de Pieten helemaal heeft meegelopen.

Foto’s © Martin Simonis fotografie

Scroll naar boven