Haagse Wereld Hapjes

Het is gezellig druk op Haagse Wereldhapjes Den Haag. Overal de geurende pagode tentjes van onder andere: Pan Y Vino, Galleria, The Embassy of Food, Steam, Solo Vino, Will’s Pancakes en de gezellig etende bezoekers aan de statafels en op de terrasjes. Kortom een paar feestelijke en gastronomische dagen. Dit Pinksterweekend staat in het teken van lekker eten, drinken, muziek, entertainment en vooral gezelligheid! Het is al weer de 5e editie van Haagse Wereld Hapjes. Op het Lange Voorhout presenteren de Haagse restaurants zich met hun specialiteiten. Van een echte Franse Eclair tot Amerikaanse ribs van de BBQ. Maar ook Thaise oesters en Mexicaanse Taco’s.

Daarnaast waren er speciale acties’s zo kan je bij O’Grady’s  een overnachting winnen en ‘De Vegetarische Toko’ heeft de ‘Heetste Rendang Contest’ Bij de  laatste waren we getuige dat een deelnemer dit ging proberen, maar na twee happen al afhaakte. Echter helemaal onmogelijk is het niet, want van de eerste vijf deelnemers aten drie hun bakje leeg.

Over de Vegetarische toko gesproken, hier aten we al reeds vaker en de eerste keren ben ik gaan vragen of hier echt geen vlees in zat. Want door de authentieke bereiding van bekende Indonesische gerechten lijkt het of er gewoon vlees in zit. Maar het is 100% volledig plantaardig en de structuur die op vlees lijkt hebben ze helemaal zelf ontwikkeld.

Ook genoten we op vrijdagavond van The Clarks die in een podiumtent in het midden van het festival stonden op te treden. En aan het einde van de lange terrasstraat stond de muziekcaravan lekkere oude plaatjes te draaien. Ook werd er gedanst op diverse plekken.

Kortom een leuk festival waar de Haagse Horeca de kans heeft zich van zijn beste kant te laten zien en gasten kennis te laten maken met hun gerechten en/of specialiteiten. Leuk is ook wanneer je iets lekker vind het na de Pinksteren gewoon in het betreffende restaurant kan eten.

Zo ontdekte we op dit festival Chocolatine Patisserie. Hier werkt een echte Franse banketbakker opgeleid aan het fameuze Lenôtre Institute. Dit is de beste banketbakkers privéopleiding in Parijs. Sterker nog dit raadde ik na het eten van een Citroen-meringue taartje. Zeker waard om hier eens vaker in de Prins Henderikstraat inkopen te gaan doen.

Wat me wel tegenviel waren de prijzen van de gerechtjes. Ik had meer voor ogen dat het een proeverij zou zijn waar je bij meerdere restaurants een kleine versie van hun gerechten zou kunnen kopen tegen een derde van de prijs. Nu was het wel zeker een kleine portie, maar niet tegen een derde van de prijs.

Wilt u beelden kopen, voor alle prijzen zie onze foto tarief pagina: Foto tarieven – Stappen in Den Haag

Foto’s © Martin Simonis fotografie

Scroll naar boven