Nederlands Bierproef Festival

We waren in een gezellig drukke Grote Kerk. Hier vond voor de 9e keer het Nederlands Bierproefffestival plaats. Met 40 brouwerijen die gezamenlijk 250 bieren brouwen, hebben we niet alles kunnen proeven. Maar wel mooie nieuwe smaken te ontdekt.

Daarnaast vertelden de brouwers ons interessante zaken uit het brouwproces. Zoals veel over gerst, mout en hop en hoe deze ingrediënten zorgen voor de smaak en de houdbaarheid van bier. Daarnaast heb je bovengisting en ondergisting en zelfs gisting op de fles. Ook heeft de vorm van het glas betrekking op de smaakervaring van een bier. Het was niet alleen een proefavond, maar ook nog eens een zeer leerzaam festival.

En allemaal Nederlandse bieren, we denken vaak aan onze buurlanden als het gaat om bier. Maar vlak ons eigen land niet uit. Ook werd met dit festival traditioneel de Week van het Nederlandse Bier geopend.

Conclusie we genoten van bier, de enthousiaste bierbrouwers en brouwmeesters en de gezellige bezoekers van dit festival.

Wilt u beelden kopen, voor alle prijzen zie onze foto tarief pagina: Foto tarieven – Stappen in Den Haag

Foto’s © Richard Kanters fotografie

Scroll naar boven