BarClub 188 – 50 Jaar

Op zaterdagavond in het Haagse Bezuidenhout van Den Haag vierde Barclub 188 een mijlpaal van vijf decennia aan bruisende activiteiten en onvergetelijke momenten. Sinds 1974 heeft dit iconische etablissement de Laan van Nieuw Oost Indie gesierd, waar het zich heeft ontpopt tot een geliefd en veelgeprezen bar. Met talloze onderscheidingen als beste café van Den Haag op zak, heeft Barclub 188 zijn reputatie gevestigd als een gezellig bruin sport-, dart- en feestcafé dat de harten van velen heeft veroverd.

De viering werd nog specialer gemaakt door de aanwezigheid van Haags gemeenteraadslid Ralf Sluijs, die de gelegenheid aangreep om de onschatbare sociale rol van Barclub 188 te benadrukken. Hij prees het café als een buurthuis zonder subsidie, waar mensen al een halve eeuw samenkomen en gemeenschapsbanden smeden. Als erkenning van deze bijdrage overhandigde hij het ‘Hart voor Den Haag certificaat van Verdienste’, dat met trots een ereplaats zal krijgen in de bar, als een symbool van waardering voor de toewijding aan de lokale gemeenschap. Oprichter Nico en zijn Petra werden geprezen voor het starten van het bedrijf en het leggen van een stabiele fundering voor de huidige eigenaren: dochter Nikki en haar partner Karin.

Stappen in Den Haag krijgt regelmatig de reactie dat ze veel delen van Barclub 188 op hun sociale media. Nee, we hebben geen aandelen, maar we zijn door de jaren heen bevriend geraakt door onze wederzijdse interesse en het delen van elkaars berichten. Dit wordt ook vergemakkelijkt doordat de dames ons vaak ‘taggen’ in hun ‘stories’ op Instagram, wat het delen aanzienlijk vereenvoudigt. We nodigen alle horecazaken en organisaties uit om hetzelfde te doen om hun exposure te vergroten.

De feestelijke avond werd muzikaal omlijst door DJ Mikey H, die de gasten wist te vermaken met een gevarieerde draaistijl. Van het onnavolgbare “Don’t You Forget About Me” van Simple Minds tot “Horny” van Mousse T. en eigenlijk alles daar tussen in.

Terwijl we deze gedenkwaardige avond afsloten, keken we vol hoop uit naar de toekomst. Wetende dat we misschien wel het volgende jubileum zullen vieren, welk getal daar ook bij hoort. Moge het warme welkom, de gezelligheid en de rijke variëteit aan bieren en shotjes die dagelijks over de bar gaan nog vele jaren lang genoten worden door iedereen die de drempel van Barclub 188 overstapt.

Het delen van onze foto’s is toegestaan voor privé gebruik, voor commercieel gebruik zie onze Foto tarieven – Stappen in Den Haag

Foto’s: © Martin Simonis fotografie

Scroll naar boven