Rowen Hèze

Het was een onvergetelijke avond met Rowen Hèze in het Paard. De Limburgse band die blijft schitteren met hun heerlijke folksmuziek. Terwijl de tonen en het bier door de zaal golven, kan ik, dankzij mijn oma haar liefde voor Limburg, waarschijnlijk iets meer verstaan dan de meeste stadgenoten. Maar eigenlijk maakt het niet uit of je de teksten begrijpt. Want de muziek neemt je mee op een onweerstaanbare reis. Van rustige ritjes in de ballads tot de rollercoaster bij de snellere nummers. Ofwel de energie spat van het podium af en zo dat niemand kan stilstaan.

Wel werden aan aantal dingen weer vur altied duidelijk, zoals van ‘Drinken krijg je dorst.’ En dat we moeten blijven bestellen. En natuurlijk heeft Rowen Hèze nog steeds geduld, totdat heel Holland Limburgs lult. Als fan miste ik wel Henk, want dat is een lollige vent, maar ondanks dat zong toch de ganse tent.

Het Paard was heerlijk vol. Zowel de dansvloer als de balkons, dat is precies zoals wij van Stappen in Den Haag dit graag zien. Wat ook geweldig was, was dat alle bezoekers in het Paard feilloos de teksten konden meezingen. Ondanks dat ik me realiseerde dat niet iedereen uit Den Haag kwam, voelde ik me toch een beetje trots.

Kortom, het was een fantastisch concert dat echt voorbij vloog. Even hoopte ik dat er na het zwaaien voor afscheid nog een toegift zou komen, maar dat was helaas niet het geval. Aan de andere kant was het precies goed zo; ik vraag me af of ik nog meer had kunnen verdragen. Bovendien kon het niet veel later worden, want de band moest terug naar hun mooie Limburg. Terwijl ik dit schrijf, voel ik nog steeds de energie die de band heeft overgebracht. Wat een avond was het.

Het delen van onze foto’s is toegestaan voor privé gebruik, voor commercieel gebruik zie onze Foto tarieven – Stappen in Den Haag

Foto’s: © Martin Simonis fotografie

Scroll naar boven